Openbay, un site care oferă informaţii despre cele mai apropiate ateliere auto pentru şoferii interesaţi, migrează spre o nouă industrie, cea a diagnozei auto online.

Startup-ul din Boston a anunţat recent că va lansa un nou serviciu, OpenbayConnect, care permite companiei să citească codurile de eroare ale calculatorului de bord din maşini şi apoi caută automat cel mai apropiat atelier auto, scrie Car and Driver.

Aplicaţia se bazează, cum era de aşteptat, pe portul de diagnoză OBD II, care a devenit obligatoriu pentru autoturismele construite după 1996, în care se introduce un dispozitiv Openbay compatibil cu smartphone-urile utilizatorilor (deocamdată, doar cu iPhone).

"Să spunem că mergi cu maşina pe un drum şi se aprinde beculeţul de Check Engine. În maximum două minute, vei primi o alertă care îţi va spune unde este problema şi îţi va indica automat cel mai apropiat atelier auto din zonă, în care poţi remedia problema", a declarat Rob Infantino, directorul executiv şi fondatorul Openbay.

Aplicaţia va fi lansată pentru un număr limitat de utilizatori, urmând apoi să fie furnizată la nivel larg. "Una din zonele-pilot este Boston şi am ales şoferi cu maşini mai vechi de opt ani", a spus Infantino. De asemenea, atelierele auto vor fi selectate în funcţie de recenziile celor care au apelat la serviciile lor.ob

Infantino a declarat că îşi imaginează un viitor în care serviciul îi va ajuta mai ales pe mecanicii auto independenţi, care repară, de obicei, maşini mai vechi, ieşite din garanţie. "Reprezentanţele auto încearcă să facă un ban, dar pierd bani în faţa service-urilor auto independente. În final, consumatorul alege unde îşi va repara maşina", a declarat Infantino.

Openbay le permite deja conducătorilor auto să aleagă un service în care să îşi ducă maşina "bolnavă". Aplicaţia are rol de diagnoză şi nu acoperă situaţia vehiculelor care au fost implicate în accidente rutiere. Chiar şi aşa, este prima de acest gen din lume, în timp ce alţi jucători de pe piaţă, precum Automatic, Progressive Insurance şi Delphi încearcă să profite de avantajele oferite de portul OBD II.

Barry Steinburg, directorul companiei Direct Tire & Auto Service din Boston, a testat softul celor de la Openbay. "Cred că maşinile vor putea fi reparate mai uşor", spune acesta. "Dezavantajul aplicaţiei ţine chiar de oameni, care vor căuta cele mai mici preţuri. Momentan, Openbay se referă la cea mai bună calitate, nu la cele mai bune preţuri". 

Ce este OBD?

OBD-1

Începând cu 1988 regulamentele emise de CARB cer ca toate automobilele noi vândute în statul California (USA) să aibă capabilităţi de diagnosticare la bord. Aceste cerinţe, standarde sunt denumite ca fiind OBD-1 sau prima generaţie de diagnoză la bordul automobilelor. Succesul acestui regulament, standard nu a fost foarte mare deoarece interfaţa cu echipametul de diagnosticare nu era standadizată şi fiecare constructor a plasat conectorul după bunul plac. De asemenea protocolul de comunicaţie utilizat nu era standardizat şi deci imposibil de a creea un echipament de diagnosticare care să poată fi utilizat pe automobile diferite.

În 1994 CARB emite noile regulamente ce vor fi cunoscute ca OBD-2. Acestea sunt impuse tuturor automobilelor noi ce vor fi vândute în California începând cu anul 1996. Atât conectorul (interfaţa cu echipamentul de diagnosticare) cât şi protocolul de comunicaţie sunt standardizate, ceea ce face posibilă dezvoltarea de echipament de diagnosticare universale.

EOBD

Versiunea europeană a standardului OBD-2 este denumită EOBD implementarea fiind obligatorie pentru toate automobilele noi produse începând cu 2001 pentru motoarele pe benzină şi cu 2004 pentru motoarele diesel.

Prezentare generală OBD-2

Termenul OBD-2 implică cerinţe standardizate atât pe partea de hardware (electronică, conector) cât şi pe partea de software (protocol de comunicaţie, parametri măsuraţi).

Pe scurt putem spune că standardul OBD-2 se referă la:

- conector
- protocol de comunicaţie
- mod de funcţionare (informaţii/parametrii înregistraţi şi puşi la dispoziţia utilizatorului automobilului)

Conectorul OBD-2

Standardul american SAE J1962, echivalent cu ISO 15031-3, prevede dimensiunile conectorului OBD-2 din vehiculului şi pentru echipamentul de diagnosticare. De asemenea locaţia conectorului din vehicul este standardizată, astfel fiecare automobil ce respectă regulamentul/standardul OBD-2 permite accesul utilizatorului, scrie e-automobile.ro.

sursa: gandul.info