Iti mai aduci aminte de Rimac Concept One? Dupa aproximativ cinci ani de asteptare, spectaculosul supercar croat cu propulsie electrica este pe cale sa intre in productia de serie.

Cea de-a 86-a editie a evenimentului Geneva International Motor Show se anunta destinatia ideala pentru fanii automobilelor de inalta performanta.

Programat sa se desfasoara in perioada 3 - 13 martie 2016, salonul cu pricina va gazdui atat debutul mult anticipatului Bugatti Chiron, cat si premiera mondiala a proaspat anuntatului Pagani Huayra BC.

De la fata locului nu va lipsi insa nici o editie speciala a hibridului McLaren P1, imbracata in carbon de culoare albastra, lista noutatilor fiind completata in cele din urma de...

... exact, ai citit bine, de versiunea de serie a spectaculosului Rimac Concept_One. Stii si tu, acel supercar croat pus in miscare de patru motoare electrice capabile sa livreze un total de 1.088 cai putere.

O alta particularite a modelului cu pricina o reprezinta cuplul maxim de 1.600 Nm disponibil inca de la zero rotatii per minut, fisa tehnica culminand cu cele patru cutii de viteze.

Nu, nu este niciun fel de eroare: fiecare dintre cele patru motoare electrice anterior aminte se bucura de propria sa cutie de viteze cu una (motoarele frontale) sau doua trepte (motoarele posterioare).

Adaugam in cele din urma si tehnologia All Wheel Torque Vectoring, iar versiunea de serie a spectaculosului Rimac Concept One sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 2.6 secunde.

Ecuatia 0 - 200 kilometri pe ora isi gaseste rezolvarea dupa numai 6.2 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 355 km/h. Suna absolut... electrizant, nu-i asa?.

Si inca nu ai auzit totul. Vezi tu, supercarul croat cu propulsie electrica are o greutate de 1.85 tone. Nu trebuie sa iti faci insa griji, echiparea standard oferind si discuri carbon-ceramice.

Discuri carbon-ceramice ce masoara pana la 390 de milimetri in diametru, livrate alaturi de o suspensie complet ajustabila, de tip push-rod, si o platforma realizata din aluminiu, plus fibra de carbon.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: versiunea de serie a spectaculosului Rimac Concept One va fi fabricata intr-un total de doar opt exemplare.