Producatorul de masini electrice Faraday Future este cel mai recent jucator intrat in cursa pentru construirea vehiculelor viitorului, dominata de nume consacrate precum Tesla si Google, iar planurile sale sunt ambitioase.
Misteriosul start-up se pregateste sa investeasca un miliard de dolari pentru ridicarea unei fabrici in Las Vegas si spera ca primele sale masini electrice sa fie gata in 2018, potrivit The Telegraph.
Compania, sprijinita de investitorul chinez Jia Yueting, are in prezent 700 de angajati, dar intentioneaza sa ajunga la peste 5.000 in urmatorii zece ani.
Faraday Future a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), in ianuarie, un concept de masina electrica de 1.000 CP, asemanatoare cu un Batmobil.
Proiectul sau ar putea primi un ajutor in valoare de 335 de milioane de dolari din partea statului Nevada, din care 215 milioane reduceri de taxe si 120 de milioane investitii in infrastructura
Noua uzina va fi situata aproape de fabrica Gigafactory a lui Elon Musk din desertul Nevadei. Accentul va fi pus pe eficienta.
"Scopul nostru este sa finalizam un program care in mod normal ar dura patru ani in jumatate din acest timp si sa o facem cum trebuie", a spus Dag Reckhorn, vicepresedintele pentru productie globala al Faraday Future.

Fabrica va fi alimentata cu energie solara, eolina si geotermala si va avea un design modern.
Inca nu este clar ce va construi aici si care este modelul de afaceri al companiei.

faraday1_400

 

sursa: ziare.com