Ti s-a aprins un martor in bordul masinii si nu stii ce inseamna si ce trebuie sa faci? In primul rand, tine cont de culoare. Daca martorul este verde, atunci totul e OK. Galben inseamna ca trebuie sa fii precaut si sa verifici cat mai repede problema, iar rosu iti spune ca e neaparat sa opresti, sa verifici si apoi sa ceri ajutorul cuiva specializat daca nu reusesti tu sa-i dai de cap.

   Martorii de culoare rosie

   Indica o problema care necesita atentie imediata. Altfel, exista riscul unor daune materiale sau corporale.

   Daca esti in mers, parcheaza de indata ce poti, opreste motorul si remediaza problema.

   Martorii de culoare galbena

   Acesti martori indica o defectiune care trebuie investigata. Unele defectiuni trec de la sine sau pot fi reparate de tine, pentru altele insa va trebuie sa mergi la service.

   Martorii de culoare verde

   Acestia sunt martori de informare. Prin urmare, prezenta lor pe bordul masinii nu trebuie sa sa te sperie, ei nu indica nicio problema.

   Cel mai indicat lucru in cazul in care in bord ti se aprinde un martor de culoare rosie sau galben,ar fi sa ii faci o diagnoza computerizata masinii.De multe ori se intampla ca martorii sa se aprinda din cauza unei erori minore ce poate fi rezolvata prin verificarea conexiunilor.Dar pentru a sti cu siguranta,este bine sa mergeti la un centru de elctrica diagnoza si sa ii lasi pe ei sa rezolve situatia.