"Programul Rabla Plus va fi lansat foarte curând, sperăm săptămâna viitoare; este un program în administraţia Fondului de Mediu, este o linie de finanţare la Fondul de Mediu. De ce îi spunem "Plus" - pentru că programul Rabla îl cunoaşte toată lumea, de zece ani - ? Pentru că anul acesta am introdus şi elementul de suport pentru achiziţionarea de maşini electrice sau hibride şi, de asemenea, pentru construirea infrastructurii electrice pentru asta. Ştiu că suntem la început, ştiu că sunt foarte puţine maşini electrice în România, dar cert este că trebuie să începem de undeva", a explicat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor la Realitatea TV.

Cristiana Paşca Palmer a precizat că, prin intermediul acestui program, cei interesaţi pot primi "până la 6.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini electrice, dacă este combinat cu Rabla".

"În sensul că îţi casezi maşina veche şi vrei să-ţi cumperi una electrică, vei putea primi 6.000 de euro. Prin asta ce vreau să facem? Pentru că de asta am şi insistat când am discutat cu colegii mei să nu mergem doar pe Rabla, pentru că inevitabil cu toţii vom face această tranziţie către o economie verde. Olanda şi-a stabilit ca până în 2025 să facă înnoirea completă a parcului auto cu maşini lectrice. Sigur, noi suntem mulţi paşi înapoi, Olanda e o ţară foarte avansată şi pe zona de ciclism, dar trebuie să începem de undeva. Am vrut ca în mandatul meu să punem bazele acestei tranziţii", a subliniat ministrul.

rablaplus1

sursa: realitatea.net