Autoklass, centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, smart si Honda, a investit peste 25.000 de euro in dezvoltarea unei infrastructuri pentru incarcarea automobilelor electrice in centrele sale.
  "Prin aceasta investitie, ne dorim sa incurajam politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 si sa ne aliniem la standardele si practicile internationale, unde a detine o masina electrica e un lucru firesc si foarte util, in niciun caz un moft. Si in tara noastra observam din ce in ce mai puternic aceasta tendinta. Daca ne uitam doar la anul 2015, in Romania s-au vandut in total aproximativ 165 de masini 100% electrice. In cele din urma, cresterea numarului de posesori de masini electrice e strans legata de existenta unei infrastructuri de incarcare”, spune Dragos Furtuna, director de marketing la Autoklass Grup.mbenz1_400

   Statiile de incarcare Autoklass, instalate in parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW si prize Schuko de 3,6 kW, asigurand incarcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile in acest moment pe piata. Durata de incarcare a unei masini electrice variaza intre 1 ora (pentru un automobil conectat prin priza Type 2 la puterea maxima de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) si 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

   Tariful practicat in cele 7 statii de incarcare este de 10 de lei cu TVA pentru 400V (22kW) si gratuit pentru incarcare 230V.

 

   sursa: wall-street.ro