Romanii au cumpărat 126 de maşini electrice şi hibride în primele trei luni ale anului, de peste două ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Numărul maşinilor ecologice comercializate în România continuă să crească într-un ritm susţinut, potrivit ultimului raport publicat de Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Astfel, în primele trei luni ale acestui an, pe teritoriul ţării noastre s-au comercializat 126 de unităţi electrice şi hibride, cu 113.6% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, când numărul acestora a fost de 59. Astfel, cota de piaţă a maşinilor ecologice din totalul maşinilor comercializate în România a ajuns la 0.6%, faţă de o medie de cel puţin 1% în rândul celor mai multe state din Europa de Vest.

Toyota domină autoritar topul constructorilor în acest clasament, întrucât a comercializat 90 de unităţi, de aproape trei ori mai multe decât în ianuarie-martie 2015, în timp ce Lexus a vândut alte 18 unităţi. Podiumul este completat de Land Rover cu numai 6 unităţi. Prin urmare, aceste trei branduri au comercializat în total 114 maşini, toate hibride, astfel că numărul maşinilor electrice vândute este de cel mult 12 unităţi.

Creşterile remarcate în primul trimestru al anului sunt similare cu cele înregistrate în 2015, când s-au vândut 495 de unităţi electrice şi hibride, cu 110% mai multe decât în 2014.

 

electric_400_01

 

sursa: automarket.ro