Audi intenţionează să lanseze câte un model electric sau plug-in hybrid în fiecare an începând din 2018. Primul pe listă este SUV-ul electric Audi Q6 e-tron bazat pe conceptul E-tron Quattro.

Audi este determinată să recupereze relativ rapid terenul pierdut în faţa rivalilor tradiţionali de la BMW, care au deja o gamă dedicată pentru maşini ecologice. 

În schimb, asaltul constructorului de la Ingolstadt va începe abia în 2018, atunci când este planificat pentru lansare SUV-ul electric Audi Q6 e-tron. "Începând din 2018, vom lansa în fiecare an o maşină electrificată", explică CEO-ul Rupert Stadler.

Cel mai probabil, termenul electrificare se referă la faptul că fiecare model anual va fi unul pur electric sau plug-in hybrid. Cert este că, până în 2025, un sfert dintre modelele Audi vor putea fi încărcare la priză, indiferent că vorbim despre un hibrid plug-in sau despre un model electric.

Pentru moment, nu există informaţii despre gama de modele electrificate, însă ştim deja suficient de multe detalii despre Audi Q6 e-tron, nume care nu a fost încă confirmat oficial. Astfel, acesta va fi un SUV electric prefaţat de conceptul E-tron Quattro care se va încadra în gama mărcii de la Ingolstadt între actualul Q7 şi viitoarea generaţie Q5. 

Dacă cifrele avansate de Audi pe conceptul E-tron quattro vor rămâne valabile în cazul modelului de serie, SUV-ul electric al celor de la Audi va putea să parcurgă 500 de kilometri între "alimentări", iar bateria va avea capacitatea de a se încărca la 80% în doar 25 de minute cu ajutorul unui Quick Charger. SUV-ul Audi va avea tracţiune integrală asigurată de trei motoare electrice: unul dispus pe axa frontală, altele două, ceva mai mici, aşezate pe cea posterioară. Acceleraţia 0-100 a primului SUV electric de la Audi va fi realizată în 4.6 secunde, iar puterea totală a sistemului propus de germani va fi de 435 CP (320 kW).

audi_400

sursa: automarket.ro