Cu foarte puține excepții, mașinile electrice nu sunt cele mai atrăgătoare vehicule. Totuși, cei de la Nissan au realizat un prototip avansat al unuia dintre cele mai interesante concepte ale companiei: Nissan BladeGlider. 

BladeGlider se recomandă drept o mașină electrică destinată celor care iubesc mașinile adevărate și toate informațiile indică că această „jucărie” ar fi foarte distractiv de condus.

Nissan BladeGlider este rezultatul a doi ani de muncă de proiectare, iar asta se vede încă din prima clipă. Mașina variază în lățime pentru a permite aerului să se curbeze în jurul ei și pentru a o face mai aerodinamică. 

Interiorul este unul sport, iar șoferul stă în centrul mașinii, iar în spate sunt două locuri pentru pasageri. La aspectul foarte interesant contribuie și portierele cu deschidere spre spate.

Și, în ciuda aspectului foarte sport, Nissan BladeGlider nu este, în niciun caz, o mașină de curse. Are o viteză maximă de 190 de kilometri pe oră, dar reușește să atingă suta în cinci secunde. În plus, are un mod special de drift care ar trebui să le ofere șoferilor posibilitatea de a face derapaje controlate. 

Mașina este prezentată în Rio, cu ocazia Jocurilor Olimpice, și nu se știe dacă va ajunge foarte curând pe linia de producție.

nissan_bladeglider_3_32384100_400_01

sursa: playtech.ro