Samsung lanseaza Connect Auto, un modul care se poate conecta la portul OBD II al masinilor, utilizat in mod normal pentru diagnoza. Samsung spune ca aceasta solutie permite soferilor sa monitorizeze mai multi parametri ai masinii si sa primeasca informatii despre stilul lor de condus cu scopul de a-l imbunatati. De asemenea, Samsung Connected Auto asigura Wi-Fi pentru pasagerii din masina.

O solutie similara a fost prezentata anterior de Vinli.

Practic, prin aceste solutii de conectivitate auto si masini mai vechi pot deveni ceva mai „smart” si mai moderne.

Samsung Connect Auto se bazeaza pe solutia de securitate KNOX si pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gama diversa de servicii si dispozitive. Samsung KNOX ofera securitate atat la nivel hardware, cat si software, inclusiv pentru aplicatii. Accentul pe securitate este factorul principal care diferentiaza solutia Samsung Connect Auto de competitori.

Dezvoltatorii se pot folosi de Tizen si de kit-ul de dezvoltare de software Samsung pentru a crea servicii aditionale. In plus, Samsung incurajeaza un comportament responsabil la volan, folosind algoritmi de geo-localizare si de monitorizare a modului de condus. In cazul unui accident, sistemul de alerta trimite notificari catre contactele soferului si avertizeaza serviciile de asistenta. De asemenea, aplicatia „Find My Car” ajuta la localizarea vehiculului in timp real, prin tehnologie LTE si GPS.

samsung

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toti pasagerii autovehiculului sa se poata bucura de continutul online preferat.

De asemenea, un „mecanic virtual” verifica starea masinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda masuri de intretinere si servicii de revizie oferite de o retea specializata. Performanta este verificata rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor.

Utilizatorii beneficiaza si de solutia Usage-Based Insurance (UBI) daca aleg sa impartaseasca informatiile autovehiculului lor, primind in schimb oferte avantajoase de asigurare.

Samsung dezvolta un nou ecosistem de parteneri, format din operatori de telefonie, companii de asigurari si asistenta rutiera. In plus, prin parteneriate cu producatori auto, Samsung reduce semnificativ distanta dintre industria auto si industria tehnologiei mobile.

Printre companiile care fac parte din ecosistemul Samsung Connected Car se numara Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum si Willis Towers Watson.

Solutia Samsung Connect Auto poate fi vazuta la Mobile World Congress (MWC) Barcelona.

sursa: 0-100.hotnews.ro