Volkswagen anticipează că maşinile electrice vor avea vânzări la fel de bune ca modelele diesel după ce vor ajunge la o autonomie de minim 300 de kilometri şi vor avea un preţ accesibil.
La fel ca aproape orice alt constructor auto, Volkswagen şi-a stabilit o strategie pentru dezvoltarea unor modele electrice, în contextul noilor norme de emisii care vor intra în vigoare în 2020.
Constructorul german dezvoltă o nouă platformă MEB care va sta la baza a circa 30 de modele electrice în cadrul grupului până în 2025, iar oficialii mărcii ştiu deja care sunt cerinţele pentru ca maşinile electrice să aibă succes.vw1

Jurgen Stackmann, directorul de vânzări şi marketing al VW, afirmă că maşinile electrice vor ajunge la nivelul vânzărilor de modele diesel în momentul în care autonomia acestora va fi de cel puţin 300 de kilometri, iar preţurile vor fi unele acceptabile. Pentru a ajunge în acest punct, Volkswagen trebuie să dezvolte o baterie cu o capacitate de 60 kWh. "Va trebui să facem aceste schimbări, pentru că toate regulamentele vor cele în cele din urmă să avem emisii zero", a declarat el.
Ca parte a acestor planuri, Volkswagen intenţionează să lanseze un model electric complet nou în 2019, iar Stackmann consideră că, dacă cele două condiţii menţionate anterior vor deveni realizate, atunci maşinile electrice ar putea ajunge relativ rapid la vânzările înregistrate de modele diesel. Totuşi, acestea din urmă vor fi în continuare preferate pe distanţe lungi.
"Mixul de maşini electrice ar putea deveni acelaşi ca cel pentru diesel. Încă va fi mai există un rol pentru maşinile diesel, dar pentru maşinile preferate de şoferi pentru călătorii pe distanţe lungi. Diesel-ul va rămâne în ofertă, dar ar putea exista segmente în care vom oferi doar versiuni electrice şi pe benzină, fără diesel", a adăugat el.

sursa: automarket.ro